Съдът решава дали Цветан Цветанов да бъде разпитан по делото Килърите
Съдът решава дали Цветан Цветанов да бъде разпитан по делото Килърите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Варненският апелативен съд трябва да се произнесе дали бившият вицепремиер Цветан Цветанов да бъде призован като свидетел по делото „Килърите”. Разпит на ексвътрешния министър поиска защитата на осъдения на доживотен затвор Петър Стоянов – Сумиста.

За 10 часа е насрочено третото заседение по процеса.  Апелативният съд отново ще заседава в специална зала във Варненския затвор, а не в Съдебната палата.

Очаква се магистратите да се произнесат и по искането за отвод на прокурор Ася Петрова, която беше обвинител по делото пред Окръжния съд в Шумен, а за процеса на втора инстанция е командирована от Сотир Цацаров в качеството си на зам.-главен прокурор.

След 50 заседания и разпит на близо 150 свидетели в края на миналата година състав на Шуменския окръжен съд присъди три доживотни присъди без право за Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев. На Янко Попов беше наложено наказание от 17 години затвор, на Райчо Стойнев - 15 години, а на Петър Атмаджов - 4 години. За последните трима Шуменска окръжна прокуратура настоява за по-тежки присъди. Престъпната група бе осъдена заубийства, палежи, побои, лихварство и за притежание на незаконни оръжия.