/ ThinkStock/Getty Images
Районната прокуратура във Варна предаде на съд 34-годишен мъж, причинил четири средни телесни повреди на варненец с пиратки. 

Увеличиха присъдата на шофьора без книжка, прегазил балетист във Варна

На 5 септември 2016 г. пострадалият варненец и семейството му са били на вилата си в местността Ален мак. В двора имало събрана шума и листа и мъжът решил да ги изгори. Тогава се появил непознат мъж, който разпоредил на собственика на имота да изгаси огъня. Непознатият бил подсъдимият Руслан. 

Между двамата започнал спор, при който собственикът на вилата обяснил, че огънят е малък. Непознатият отишъл някъде и се върнал. В краката на А.Р. паднало нещо и той се навел да види какво е. Установил, че това е пиратка със запален фитил.

Той се е притеснил, че пиратката може да нарани него или тъща му, която също била на двора. Взел я, за да я изхвърли, но тя гръмнала в ръката му. През това време 34-годишният мъж е гръмнал още две-три пиратки в чуждия двор и избягал. 

Братя близнаци пребили варненец след реплики във Фейсбук

Пострадалият е  бил отведен в спешния център от своя съседка, където му била оказала медицинска помощ. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила, че мъжа е получил многофрагментно счупване на пръст, разкъсно-контузна рана, разкъсване на сухожилието на мускула на пръста, на тъпанчевата мембрана, травма на три пръста, довели до ампутация на последните им фаланги и други.

Съдебните медици описали в експертизата четири средни телесни повреди, причинени от хвърлените пиратки.  Предстои делото срещу подсъдимия да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.