Сводник доброволно се предава на властите
Сводник доброволно се предава на властите / netinfo
Орлин Данаилов на 35год. от Долни Чифлик, обвинен от френските власти в тежка форма на сводничество и трафик на жени, склонявани да проституират в района на Тулуза, е поискал от Варненския окръжен съд доброволно да бъде предаден на компетентните съдебни власти във Франция.

Орлин и сестра му Азиме Селим на 37 години, спрямо която има същите обвинения, бяха задържани с Европейска заповед за арест миналата сряда. По-малкият им брат Севдалин Данаилов, разследван също за участие в "семейния бизнес", беше предаден на френските съдебни власти още през август тази година.

Срещу Орлин, Азиме и Севдалин във Франция се води наказателно производство за склоняване към проституция и трафик на хора. Градският прокурор на Тулуза ги обвинява, че през периода декември 2004 - до 2005 година, в съучастие са изпращали жени в района на Тулуза и те са били принуждавани да проституират.

Максималното наказание, което френският закон предвижда за това престъпление, е 10 години лишаване от свобода и 1 500 000 евро глоба.