/ БГНЕС, архив
Феновете ще могат да си купят книгата на футболната легенда, да вземат автограф от Камата и да се снимат с него и с единствената „българска“ Златна топка
Най-популярният български футболист за всички времена ще завърши във Варна премиерния тур за представянето на книгата си „Христо Стоичков. Историята“. Камата идва в морската столица тази вечер и ще носи не само книгата, но и оригиналната статуетка на Златната топка, която списание „Франс Футбол“ му присъди през 1994 г. 

Феновете ще могат да си купят книгата, да вземат автограф от футболната легенда и да се снимат с него и с единствената „българска“ Златна топка. Срещата със  Стоичков ще започне в 18.00 часа на втория етаж в Grand Mall, до коледната елха. 
 
„Христо Стоичков. Историята“ е биографична книга, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Биографията на Модерния ляв разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“. Стоичков и Памуков работят над нея повече от година, за да разкажат история, която ще развълнува всеки българин и всеки почитател на футбола без значение от неговите пристрастия към играчи и отбори.

Стоичков идва във Варна със Златната топка 
netinfo

В книгата двамата пресъздават живо и кинематографично израстването на Камата като играч, препятствията, през които преминава по пътя към успеха, и епохата – доминирания от държавата спорт, който създава шампиони, но и наказва жестоко провинилите се. По-младите читатели ще разберат любопитни подробности за живота и спорта в социалистическа България, а по-възрастните ще си припомнят златните мигове и традиции на миналото.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК