/ iStock/Getty Images
Изцяло затворени за движение са проходите Петрохан, Върбишки, Златишки, Шипка и Прохода на Републиката. Проходът Троян-Кърнаре засега е отворен само за леки автомобили. 

Над 1200 машини са на терен и обработват пътищата в страната 


Магистрала „Струма” е затворена в посока София за камиони над 12 т. Всички пристанища в Бургас и Варна също са затворени за маневри.

За съжаление снегопочистването през тази не се получи съвсем добре, заради силния снеговалежи. Имахме проблеми с неподчинение на ТИР-ове, които са искали да заобикалят колоните, като така са задръстили движението допълнително, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" по време на извънреден брифинг.

Още повече сняг, силен вятър и студ в страната

От Агенцията уточниха, че вчера най-голямото задръстване е било по АМ "Хемус" - след края на магистралата в посока Варна. Причина за това е силния снегжовалеж и многото паднали клони по пътя.

Половината проблеми със закъсали МПС са заради снега, а другата – заради неподготвени водачи, с недобри гуми, и без вериги. Много ТИР-ове са били спрени, ще ни трябва по-дълъг период да ги върнем на пътя, съобщиха още от Агенцията.

Ученици блокирани в екохотел край Пловдив, рейсовете им катастрофирали заради снега

Към момента почти всички пътища, без Разград, са проходими за товарни МПС. Главните пътища са добре обработени.

В Разград и прохода Петрохан остава тежко положение, усложнено е преминаването на коли.

в Смолянско няма затворени пътища, но всички трябва да се движат с вериги и полиция спира автомобилите без подобно оборудване на бензиностанция между Чепеларе и Пампорово.