/ / iStock/Getty Images
Днес преди обяд в цялата страна ще продължи да вали сняг. След обяд от запад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва. Най-късно валежите ще спрат в крайните източни райони. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Ще продължи да нахлува студен въздух и максималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса.

Атмосферното налягане бързо ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.
 

/ iStock/Getty Images


По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0-3 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Предупреждения за силен вятър и снеговалежи в Източна България и Родопите

В планините ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от север-североизток, който постепенно ще започне да отслабва. Максимална температура на 1200 метра - около минус 7 градуса, на 2000 метра - минус 12 градуса.
 

/ iStock/Getty Images


В петък вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и дневните температури слабо ще се повишат. Облачността ще е по-често значителна и през деня на отделни места ще превалява слаб сняг. Привечер и през нощта срещу събота, при ново нахлуване на студен въздух от север-североизток, на повече места в Източна България и в планините ще бъде с превалявания от сняг.

В събота облачността ще е променлива, почти без валежи. До вечерта вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, на места в североизточните райони - и по-ниски, а максималните ще са между минус 3 и 2 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА