/ DarikNews
Рейсовете са били без вериги, а единият от тях и с летни гуми
Ученици от столицата са били блокирани за няколко часа в екохотел "Здравец" край Пловдив, след като двата автобуса, които се качвали да ги вземат, са катастрофирали в леки автомобили по заснежения път към курорта Копривките, научи DarikNews.

Ето къде и кога ще завали сняг

Децата - на възраст 13-14 години, били на почивка в екохотела. Те трябвало днес да си тръгнат за София, но се наложило да останат на топло в хотела, докато пътят бъде разчистен. 

Инцидентът с рейсовете станал около 10:40 часа, потвърдиха от ОД на МВР-Пловдив. По данни на полицията, пътнотранспортното произшествие с участието на два автобуса е било леко и няма пострадали, а само щети по превозните средства. Изпратени са други автобуси на същата транспортна фирма, за да приберат учениците от екохотела. 

Студът и снегът се завърнаха - жълт код за силен вятър и снеговалеж в цялата страна (ВИДЕО)

От община Куклен разказаха, че на мястото на инцидента се е образувало задръстване. Според зам.-кмета Христо Божинов, главният път се стопанисва от Областно пътно управление, а общината се грижи за останалите пътни артерии. Зам.-кметът уточни, че от сутринта в курорта са изпратени три общински снегорина, които почистват снега, въпреки непрекъснатия снеговалеж.

Шефът на Областно пътно управление Йордан Калев съобщи, че пътят за екохотела се почиства още от 8.00 ч., а следобед е изпратен още един камион, за да рине сняг. Той допълни, че е информиран за инцидента с автобусите и че те вече са изведени от въпросния пътен участък.

Зимните условия се завърнаха, шофьорите да карат подготвени


По негова информация, рейсовете са били без вериги, а единия от тях и с летни гуми. Още няколко автобуса са възнамерявали да тръгнат към Копривките, но са се отказали заради летните гуми и липсата на вериги. 

Според шефа на ОПУ-Пловдив, преди минути един от снегорините е закъсал в канавката край пътя към Копривките. Той обяви, че ще поиска съдействие от полицията, патрулка да не пуска превозни средства към курорта заради обилния снеговалеж. Калев добави, че за през нощта ОПУ ще затвори и Беклемето заради силния сняг.