Днес ще бъде облачно и ветровито. Ще вали дъжд, в Предбалкана и по високите полета на Западна България сняг, но с понижението на температурите през деня и през нощта срещу четвъртък дъждът в цялата страна ще премине в сняг.

Жълт код за обилни снеговалежи и силен вятър е обявен в цялата страна.
 

кодове 4 февруари
Dariknews.bg


Значителни ще бъдат снеговалежите в Родопите, а през нощта срещу четвъртък в Предбалкана и Североизточна България. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който към края деня в Източна България ще започне да се ориентира от север и в североизточните райони още ще се усили. Ще има виелици и навявания. Без валеж ще се задържи почти през целия ден в северозападните райони от страната. Към 14 часа температурите ще бъдат между 2 и 7 , в София около 2 градуса.
 

вятър зима сняг времето прогноза
iStock/Getty Images


По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще започнат да преминават в сняг. Ще духа до умерен до силен северозападен вятър, който през нощта срещу четвъртък ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури ще бъдат 7 - 8 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но през нощта срещу четвъртък ще се усили до 4 - 5 бала.
 

СИЛЕН ВЯТЪР
iStock/Getty Images


В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен, по най-високите върхове северен вятър, който през деня ще се ориентира от североизток и ще се усили до бурен. Температурите през деня ще се понижават и към 14 часа ще бъдат - на 1200 метра около минус 2, на 2000 метра - минус 9 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
 
БТА, НИМХ