/ Thinkstock/Getty Images
Задържаха двама рецидивисти при спецакция на 7 февруари, съобщиха от полицията.

Операцията за разкриване и задържане на извършители на автокражба е проведена от служители на сектор „Противодействие на престъпления, свързани с МПС и общоопасни престъпления“ при ОД на МВР-Варна.

ОБИР ЗА 60 СЕКУНДИ: Крадци разбиват автомобили във Варна (ВИДЕО)

Действията са предприети, след сигнал от собственика на откраднатия микробус, паркиран пред дома му в село Чернево. В резултат  на стартиралите незабавни оперативно-издирвателни действия, минути по-късно криминалистите установили колата на територията на Варна, а в хода на осъщественото наблюдение, извършителите - двама варненци на 28 и 29 г, многократно осъждани, били засечени след проследяване на движението на микробуса - гориста местност в близост до Каменар.

Двамата не се подчинили на предупреждението на униформените и опитали да избягат, което наложило произвеждането на изстрели със стоп-патрони във въздуха.

Според първоначалните данни в деня на кражбата на микробуса, мъжете са извършили две кражби в района на село Ветрино, включително са заредили гориво и са избягали от бензиностанция без да платят.

По случая е образувано досъдебно производство и материалите по случая са докладвани на прокуратурата.