Ще съкратят 10-15% от служителите на „Морска администрация”
Ще съкратят 10-15% от служителите на „Морска администрация” / netinfo

Между 10 и 15 процента от служителите на Изпълнителна агенция „Морска администрация” ще бъдат съкратени. Това съобщи за Дарик новият изпълнителен директор на ведомството Сергей Църнаклийски. Той допълни, че ще бъдат създадени няколко междуведомствени групи, които ще работят за подобряване на условията на труд на моряците и за данъчните облекчения за бранша, за синхронизирането на българското законодателство с европейското – особено в областта на екологичността на морските превози. Ето какво още каза Църнаклийски:

Освобождаването на предишния директор на администрацията Николай Апостолов формално е станало заради случая с кораба „Перун”. Как стоят там нещата и ще направите ли ревизия, ако не на цялата работа на предшественика си, то на случая с „Перун”?

Веднъж е правена проверка от прокуратурата, в момента също са внесени документи по този въпрос в прокуратурата и вече тя ще има грижата да си каже становището.

За какви нарушения става дума?

Общо взето има доклад от инспектората, в който има и неточности според мен. Становището на инспектора, който е правил доклада, е, че е изведен корабът „Перун” от плана за търсене и спасяване, за конфликт на интереси от моя страна, което не е вярно, че съм бил служител на фирмата наемател. Никога по никакъв повод не съм изпълнявал задължения към фирмата наемател.