Серия от кражби разкриха полицаи от Варненско, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Двама мъже, известни на МВР -  на 23 и на 24 години били заловени след действия на служителите на Четвърто РУ. Няколко дни по-рано те извършили две домови кражба. Сигналите за извършените престъпления са подали пострадалите. Единият е проникнал в къща в Белослав, от където е задигнал два броя бензинови резачки, а по-големият- жител на Каменар, е откраднал куфар, перфоратори- 2 бр., такер, циркуляр, обувки от жилище във Варна.

Мъж инсценира собствения си обир в Пловдив
 
Разкрити са и четири кражби на части и вещи от превозни средства. 26-годишен варненец, известен на МВР е с образувано досъдебно производство, за извършени две кражби от него. Той отмъкнал акумулатор, слънчеви очила и видеорегистратор след като счупил страничните прозорци на колите. Полицаите от Първо РУ са го задържали в ареста за срок до 24 часа. Други двама нарушители – на 23 и 24 години- известни на полицията, отново чрез счупване на стъкло са извършили кражби на акумулатор лек автомобил, паркиран пред дом в Белослав и от друга кола – авто СД, трансмитер и крачна помпа.

Лек автомобил е бил откраднат преди ден в Белослав. След издирвателни действия на полицаите от Четвърто РУ, колата била намерена изоставена в същото населено място. Минути по-късно, служителите на реда, са установили и задържали извършителя на престъпното деяние – 23- годишен, местен жител, известен на МВР.

Пребиха и обраха мъж в дома му в Лом

По случаите са образувани бързи производства.