С гръмки обещания започна новият политически сезон във Варна
С гръмки обещания започна новият политически сезон във Варна / Дарик Варна, архив

Запазване на местните данъци и такси, разширяване обхвата на социалната програма на общината, подобряване на инфраструктурата и развиване на зелените площи са част от основните приоритети, които ще следва групата на ГЕРБ през новия политически сезон. Това обяви преди началото на 11-то заседание на Общинския съвет председателят на групата на управляващите Иван Портних. ГЕРБ ще работи на базата на конструктивни отношения и експертна основа без политизиране. Целта е да бъдат решавани проблемите на варненци, обясни пред колегите си Портних.

Сред основните акценти в работата на ГЕРБ той посочи още Общия устройствен план, проекта за интегрирано градско развитие, както и този за обновяване на градския транспорт във Варна.

Група „Център“ ще заложи на принципа на солидарността за по-бързо излизане от кризата и водене на активни политики в социалния сектор, здравеопазването и образованието, обяви Янко Станев.

Групата ще подкрепи публично-частните партньорства, касаещи строителството на детски градини и спортни обекти. Акценти в работата й ще бъдат излизане от кризата, ниска безработица и високи цени на имотите, коментира съветникът. „Няма да бъдем част от проблемите, а част от решението им“, посочи той.

Да се изготви декларация към правителството, която да защити интересите на Варна, с ясната позиция на ОбС по всички въпроси, касаещи развитието на града,поиска председателят на БСП Борислав Гуцанов.

Според него основните проблеми на морската столица са липсата на работни места и икономическото развитие  на града. БСП ще бъде конструктивна опозиция, обеща Гуцанов.