/ Дарик Варна, архив
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за грабеж, представляващ опасен рецидив. 34-годишният Димитър Д. ще отговаря за престъпление, извършено на 22 октомври тази година, съобщиха от прокуратурата. 

Пуснаха на свобода англичанин, спипан с боеприпаси и дрога

Подсъдимият имал от години проблеми със зависимостта си към наркотиците. Няколко пъти направил опити да се измъкне от тази зависимост, като се лекувал в Испания без резултат. Димитър живеел в жилището на майка си. За да си набави дрога, разпродал цялата покъщнина. Това довело до решението на майка му да се изнесе от апартамента и да спре да му помага.

На 22 октомври подсъдимият позвънил на своя съседка и я помолил от нейния телефон да се обади на майка му. Разочарованата от сина си жена обаче отказала да разговаря с него. Димитър си тръгнал и след десетина минути отново позвънил на съседката си с молба да потърси баба му. 

Рецидивист, осъждан 16 пъти, задържан за поредната кражба

Докато жената набирала телефонния номер, посочен от подсъдимия, той издърпал от ръцете й мобилния телефон. След това отишъл при свой познат от участието им в метадонова програма за лечението на наркозависимостта им, и го помолил да заложи телефона в заложна къща срещу 100 лева. 

Пострадалата съседка подала сигнал до полицията и срещу 34-годишния Димитър започнало досъдебното производство. Той бил задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд и вече е приведен във варненския затвор. 

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в съда. Ако бъде признат за виновен, Димитър Д. може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК