/ ThinkStock/Getty Images
Чрез използване на техническо средство 44-годишният мъж задигнал над километър и половина кабели
Районната прокуратура във Варна привлече като обвиняем за кражба при условията на опасен рецидив и задържа за срок до 72 часа 44-годишния Анастас Я. Това информират от пресслужбата на прокуратурата. 

Осъдиха 56-годишна варненка, теглила неправомерно от чужда карта

За времето от 16 до 27 ноември тази година обвиняемият чрез използване на техническо средство откраднал оптичен кабел с дължина 940 метра и още два вида кабели с дължина 160 и 600 метра от владението на фирми за интернет. 

От варненската полиция уточняват, че кабелите са били задигнати вчера от  ул. "Дойчин войвода" в кв. "Аспарухово". Справката за съдимост на Анастас Я. показва, че от 2007 до 2016 г. той е осъждан 16 пъти за престъпления, като повечето от тях са против собствеността.

Съдят 27-годишен, специализирал се в кражба на вещи от наети жилища

Друг рецидивист беше задържан за 72 часа заради кражба, след разпореждане на Районната прокуратура. На 18 ноември тази година 33-годишният Любомир чрез използване на техническо средство проникнал в дома на варненец и отнел два телевизора с намерението противозаконно да ги присвои. 

Районната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския районен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК