Разбиха престъпна група, снимала порно във Варна
Разбиха престъпна група, снимала порно във Варна / Материали за порнографски сайтове © МВР
Разбиха престъпна група, снимала порно във Варна
32617
Разбиха престъпна група, снимала порно във Варна
  • Разбиха престъпна група, снимала порно във Варна

Организирана престъпна група,  снимала порно във Варна, е била разбита снощи при полицейска операция в хотел в местността „Св. Никола”. Задържани са двама холандци -  на 27 и 28 години, и 19-годишно момиче, приятелка на единия чужденец, съобщи зам.-шефът на Областната дирекция на полицията комисар Димитър Димитров. Момичето е от Кюстендил и е познато на полицията заради кражба.

В хода на акцията са били разпитани 9-10 души, от които и няколко момчета. При показанията момчетата потвърдили за дейността на задържаните – вечерта те били на работа в хотела. Всички разпитани са пълнолетни, уточни комисар Димитров.

В хотелските стаи, наети от чужденците, са извършени всички процесуално-следствени действия. От три обособени като студия помещения са иззети три стационарни компютъра, два лаптопа, документация за регистрация на фирма на името на единия чужденец, договор за ползване на интернет услуги, отчетни тетрадки с “изработените” часове и заплащане на момичетата, които са участвали в порнографските сесии, както и други документи, доказващи престъпната дейност.

От полицията отказаха да посочат колко пари са получавали моделите за фотосесиите. От там съобщиха, че чистата месечна печалба на групата е била около 10 000 лева. Триото е действало цяло лято.

По случая предстоят доста експертизи, съобщи Цветанка Гетова, шеф на Варненска районна прокуратура. Служители на полицията и прокуратура във Варна ще установяват дали заснетите материали са излъчвани в Интернет, кои сайтове са посещавали чужденците, имат ли клиенти за порнографските записи и др.