Янко Станев: Ще работим за Варна без да се интересуваме от политически интриги
Янко Станев: Ще работим за Варна без да се интересуваме от политически интриги / Дарик Варна

След първите две заседания на новия Общински съвет се е формирал важен приоритет – на дефицит на страсти, които водят до излишно политизиране при вземането на решения. Изводът е на общинския съветник от групата „Граждани, експерти и СДС” и варненски лидер на СДС Янко Станев. Според него заключението ще се потвърди в следващите шест месеца, когато трябва да продължи стабилизирането на управлението на общината, повишаването на финансовия инструментариум и ежедневната и темпова работа.

Тепърва в местния парламент ще става ясно по кои сектори има единомислие, коментира д-р Станев и отбеляза, че думата мнозинство означава хора, които са съгласни с определена политика. Той обеща групата му в Общинския съвет да работи без да се интересува от „сложни политически интриги”.  За Добромир Джиков и Божидар Чапаров, които се присъединиха към нея, Янко Станев заяви, че идеите им не се различават от това, което искат СДС и варненци, и може да се разчита на експертната им оценка. СДС Варна може да помогне и да направи така, че градът да става все по-европейски, а стандартът на живот да се повишава, увери председателят на местната структура.

Партията е част от новото, демократично възраждане на България, каза д-р Станев по повод навършването на 26 години от създаването на СДС на 7 декември 1989 г.

„СДС не може да бъде изтрито от политическата карта, независимо от грешките, които са допускани, и независимо от това колко пъти сме се събирали и разделяли. Тогава знаехме, че искаме да живеем в нов свят. Този нов свят съществува. Съществува Европейският съюз, съществува НАТО, съществува нова България. СДС винаги и участвало във всичко – някога по-сполучливо, някога не толкова. Но основните политически елементи на СДС се изпълниха – за един ден получихме правото на избор къде да живеем, къде да пътуваме, къде да работим и учим, къде да се лекуваме. СДС носи историческа отговорност за тези промени”, посочи Янко Станев.