/ Dariknews.bg, архив
Пътят между Аксаковска панорама и село Кичево е в много лошо състояние. Много от участъците в тази отсечка са почти неизползваеми. Това заяви за Дарик  кметът на Община Аксаково Атанас Стоилов.
 
Въпросният пътен участък е станал проблемен след зимата, а за компрометиране на асфалтовата настилка допринасят и минаващите от там тежки зърновози и камионите, които извозват сметта до депото в село Въглен.
 
За Дарик шефът на Областното пътно управление  инж. Румен Илиев съобщи, че за ремонта на пътя Аксаковска панорама - Кичево е определена сума. Средствата в размер на 590 000 лв. трябва да бъдат одобрени от Института по пътища и мостове. Има изготвено задание. В момента на пътя се правят тестове, за да се определи по какъв начин да се ремонтира. От две седмици се кърпят дупки навсякъде по междуградските пътища в областта, увери инж. Илиев.
 
Проблеми с пътната настилка са доста големи в цялата община, както на републиканските пътища, така и на тези, които общината стопанисва. От ремонт се нуждае и пътят Варна - Добрич, в отсечката между селата Любен Каравелово и Крумово,  посочи кметът Стоилов.
 
„С 200-300 хиляди лева на година, с колкото разполагаме, при 24 населени места е абсолютно невъзможно да се поддържат всички пътища. Затова единствената възможност остават еврофондовете. На този етап виждате, че е трудно и там”, коментира той.  
 
Уверенията  на Агенция „Пътна инфраструктура” са ремонтите на пътищата в Аксаковско да започнат към средата на април.
 
Новият асфалт на места по пътя между „Златни пясъци” и село Кранево е временно решение. До месец там сигурно ще има ново раздвижване, отбеляза кметът на Аксаково. Свлачището в района е може би най-голямото в страната. Проблемът трябва да бъде решен с помощта на МРРБ и областния управител.
 
Има проектна готовност за изграждане на „детелината” на магистрала „Хемус” край Игнатиево. Около 4 милиона лева ще са необходими за изграждане на пътния възел и ремонт на крайзерния път. Отделно за отчуждаването трябва да се предвидят време и средства, каза още Атанас Стоилов.