Технически университет Варна
Технически университет Варна
С мандат 2015-2019
Общото събрание на Технически университет Варна избра проф.д-р инж. Венцислав Вълчев за ректор на висшето учебно заведение с мандат 2015-2019 година. Новият ректор спечели изборите смнозинство от 95 гласа след второ гласуване на заседанието, проведено на 22 март. На балотажа 52-ма представители гласуваха за втория кандидат - проф. д-р Драгомир Пламенов.

Проф. Венцислав Вълчев

В началото на заседанието колективният орган избра ново ръководство на Общото събраниена ТУ-Варна, също с мандат 2015-2019. За председател с 88 гласа беше избран доц. д-р инж. Йончо Каменов, а негов заместник е доц. д-р инж. Никола Николов, за когото гласуваха 143-ма представители, съобщават от ВУЗ-а.

Заседанието на Общото събрание беше свикано и протече законосъобразно и при пълно спазване на вътрешната нормативна уредба на университета. Работата на събранието премина по предварително утвърдения дневен реди при наличието на необходимия кворум. Изборите за ректор и ръководство на Общото събрание се проведоха чрез тайно гласуване, съгласно всички изисквания, информират от университета.