/ пресцентър
В Девня продължават дейностите по изграждане и естетизация на местността Разсадника, която трябва да се превърне в модерен градски парк. Съвсем скоро ще бъде завършена входната арка, която ще бъде ефектно осветена, а  на „челото“ ѝ ще бъде монтиран гербът на общината. Това заяви кметът Свилен Шитов, който провери на място как вървят строително-монтажните дейности. 

Паралелно с това в бъдещия парк започна изграждането на постамента, на който ще бъдат издигнати бюст-паметниците на шестима възрожденски революционери: Васил Левски, Христо Ботев, Георги Бенковски, Георги Раковски, Панайот Волов, капитан Петко Войвода. Идеята на кмета е бъдещият възрожденски кът да бъде открит за Деня на народните будители – 1 ноември.

Девня ще се сдобие с модерен търговски център

Готов е подстъпът към парка за инвалиди, който се намира на тротоара до изграждащата се входна арка. Всички тези дейности се финансират с общински средства и по инициатива на кмета Свилен Шитов, който наскоро откри в местността сцена за културно-масови мероприятия с пейки за публиката. 

До края на годината Община Девня ще кандидатства за финансиране по Оперативна програма "Развитие на селските райони", за да може да превърне Разсадника в модерен градски парк за отдих и развлечения. По проект той ще разполага с велоалеи, детски атракциони, спортни площадки, зона за разхождане на кучета, ефектно нощно осветление и естетически издържани огради. Свилен Шитов се надява, че до края на лятото на 2018-а година девненци ще могат да си честитят новата придобивка.