Постоянен арест за финансиста на наркогрупировка
Постоянен арест за финансиста на наркогрупировка / netinfo
Постоянен арест на финансиста на разбитата миналия месец наркогрупировка наложи Варненския окръжен съд. Според обвинението 33-годишният Ивелин Митев е бил счетоводител на групата на Красимир Кирилов с прякор "дългия". Той заедно с Стилиян Георгиев, Иван Янков и Николай Хаджимихалев бяха задържани при специализирана акция на полицията с средата на месец май. При акцията бяха открити килограм хероин, килограм и 100 грама амфетамини, прибори за разфасоване на дрогата, фонокарти, листчета за опаковане на отделните дози с лого, изобразяващо скорпион и водно конче и други веществени доказателства.

Магистратите оказаха да пуснат от ареста Митев заради опасността да се укрие. За него няма конкретни доказателства, уличаващи го в притежание и разпространение на наркотици, но са събрани гласни, писмени и други свидетелства, които го правят съпричастен към управлението на крупните финансови средства на групировката, придобити от престъпната дейност, някои от които дори предназначени за рушвет..

Разследването все още е в начален етап и предстои прецизиране на обвиненията спрямо него. Според представителя на прокуратурата Митев ще бъде разследван и за пране на пари. Той се занимава с търговия на автомобили и недвижими имоти. Пред съда обясни, че финансовите документи, които притежава са за парите, които Кирилов му дължи за два автомобила.