/ netinfo
Варна влезе трайно в международния обмен
Гражданите на Варна няма да усетят допълнително натоварване на трафика заради срещата тази вечер между лидерите на ЕС и Турция в резиденция Евксиноград. Това увери в ефира на Дарик кметът на морската столица Иван Портних, който добави, че са взети и необходимите за сигурността на гостите мерки. 
 
„Провеждането на тези важни разговори във Варна е поредното признание за града ни след визитата на френския президент Еманюел Макрон и срещата на Балканската четворка миналата година. Варна влезе трайно в международния обмен и над 100 журналисти от десетки държави ще отразяват събитието”, коментира Портних. Той допълни, ще се опита да постави на председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер въпроси за развитието на Варна. 
 
Изграждането на бул. „Левски” се извършва с максимални темпове и ако не възникнат непредвидени обстоятелства, ще бъде спазен поставеният срок 15 август. Това каза още Портних, който в неделя запозна премиерът Бойко Борисов с изпълнението на проекта.