Подсъдимите за убийството в мола не пожелаха съкратен процес
Подсъдимите за убийството в мола не пожелаха съкратен процес / снимка: Varnautre.bg

Тримата охранители от „Гранд мол Варна”, които са обвинени за убийството на 52-годишния Нягол Петров, не пожелаха процесът срещу тях да бъде по съкратената процедура. Делото ще бъде гледано от Варненския окръжен съд по общия ред и ще започне през месец май.

По време на предварителното изслушване на подсъдимите адвокатът на Ангел Николов настоя за ново разследване, изтъквайки че защитата не е запозната с всички иззети записи от охранителните камери в търговския обект. По думите на адвокат Йордан Чаков има изтрити множество кадри, а показания на свидетели са изфабрикувани. Съдът обаче не уважи искането му.

Заради кожно заболяване двама от гардовете удряли Нягол с ръкавици

Прокуратурата определи твърденията на адвоката като неоснователни и отхвърли обвиненията за манипулиране на записите.

„Не звучи сериозно твърдението за изтрити записи - защо да бъдат изтривани. Има експертиза на записите, които са общо над 80 часа. На тримата обвиняеми са има спазени правата по време на досъдебното производство“, коментира пред журналисти прокурор Милен Ставрев.

На съдебните заседания по делото, които ще бъдат на 9 и 14 май, показания трябва да дадат 24 свидетели. Сред тях е и началникът на смяната на тримата гардове, срещу когото не бяха повдигнати обвинения.

Майката на Нягол Жечка Димова беше конституирана като граждански ищец и частен обвинител. Съдът прие за разглеждане нейния граждански иск срещу всеки от тримата охранители в размер на по 150 000 лева.

Подсъдими за убийството на Нягол на 14 март 2015 г. са Ангел Николов (25 г.) от Кърджали, Красимир Димитров (23 г.) от Ямбол и Цветан Маринов (20 г.). Според обвинителния акт психично болната жертва се е намирала в безпомощно състояние, а деянието е извършено по особено мъчителен начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Очаквайте подробности!