Заради кожно заболяване двама от гардовете удряли Нягол с ръкавици
Заради кожно заболяване двама от гардовете удряли Нягол с ръкавици / БГНЕС, архив

Само един от тримата охранители, обвинени за убийството на Нягол Петров в „Гранд мол Варна“, е нанасял удари в областта на тялото на жертвата, където е причинена най-тежка травматична повреда, имаща пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт. Това се вижда на записите от охранителните камери, заяви адвокатът Иван Томов, по думите на когото неговият клиент Красимир Димитров не е виновен.

Подсъдимите за убийството в мола не пожелаха съкратен процес

„Още в началото заявих, че трябва да се проведе обективно разследване, което да установи действията на всяко едно от трите лица. Заради бързината на прокуратурата да внесе обвинителния акт в съда всички подсъдими са с най-тежки обвинения, затова и отказахме съкратен процес. Направили сме искане за извършване на комплексна видео-техническа и съдебно-медицинска експертиза на записите. Тя трябва да даде множество отговори - от ударите, които се виждат на кадрите, какви травматични увреждания са получени, от кое лице, възможно ли е от тези удари да бъде получено нараняване, което да е в причинно-следствена връзка със смъртта. Всичко това не е направено“, коментира пред журналисти Иван Томов. Той добави, че  Красимир Димитров и друг от подсъдимите гардове са били с ръкавици по време на побоя над Нягол.

Братът на Нягол през сълзи: Гардовете са извънземни психари

„Двама от подсъдимите са си слагали латексови ръкавици, което психиатрите го обсъждат, че едва ли не гардовете са садисти. А те имат кожно заболяване и не трябва да им цапат ръцете. Този момент трябва да бъде обсъждан в умисъла ти. Аз имам ли умисъл да убивам някого, след като си слагам ръкавици, за да не ми се инфектират ръцете, ще му давам ли салфетки да си бърше кръвта, ще му показвам ли пътя да си заминава, за да не го  бият останалите“, попита реторично Иван Томов.

Обвинените за убийство гардове пребивали и други клиенти на варненския мол

Според тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на досъдебното производство, по тялото на Нягол са нанесени най-малко 75 удара.

Подсъдимите за убийството на психично болния мъж Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов днес нее пожелаха процесът срещу тях да бъде по съкратената процедура. Делото ще бъде гледано от Варненския окръжен съд по общия ред и ще започне през месец май.