Пламен Стойков: Искаме по-добра организация във футзала!
Пламен Стойков: Искаме по-добра организация във футзала! / netinfo
Пламен Стойков: Искаме по-добра организация във футзала!
91231
Пламен Стойков: Искаме по-добра организация във футзала!
Пламен Стойков: Искаме по-добра организация във футзала!
  • Пламен Стойков: Искаме по-добра организация във футзала!
  • Пламен Стойков: Искаме по-добра организация във футзала!

Воденият от опитния Пламен Стойков тим на „Черно море“ Мания спечели 3 от първите си 5 мача в националната лига футзал (зона Варна). В интервю за „Морски гонг“ по Дарик Варна играещият треньор на отбора сподели впечатленията си от представянето на неговите момчета до момента, говори за националния отбор, в чиито редици той играе, както и за наложителни промени в организационен аспект във футзала.

Ето какво сподели играещият треньор за представянето на „Черно море Мания“ до момента:

„Доволен съм от старта на нашия отбор в лигата. Спечелихме 3 срещи от първите 5, като отстъпихме срещу най-силните отбори „Гранд Про“ и „Маг“.  Радвам се за младите ни момчета, които имат възможност да играят срещу класни състезатели и да трупат опит. Стъпка по стъпка вървим нагоре. Трудно идват победите. Със сигурност има много неща, които трябва да се подобряват, но важното е  че накрая печелим трите точки. Нашата основна цел е да се класираме за държавното“.

Запитан за нивото на футзала в момента, Пламен Стойков отвърна така:

„Нивото в сравнение с миналите години не се вдига. Все пак радващото е, че отборите започват да разчитат и на млади състезатели, които да се обиграват. Преди години доста хора се отказаха от футзала и се насочиха към аматьорските лиги. Защо ли? Причината е една-организацията. В момента организацията там е по-добра. Това, което ЗС на БФС Варна предоставя не удовлетворява състезателите. На първо време най-важното според мен е мачовете да се играят в друга по-добра зала. Това със сигурност ще привлече повече фенове на футзала. Искаме една по-добра организация. Надявам се Николай Хаджиев, който все още не е разгърнал потенциала си, да има възможността да подобри нещата организационно. За да има тази възможност, ЗС на БФС трябва да му го позволи. Всички очакваме подобряване на организацията покрай първенството. А това ще стане, ако се гласува необходимото доверие на Николай Хаджиев“.

Запитах Стойков далеч ли е времето, когато родните ни тимове по футзал ще имат собствени школи. Подвизавалият се в румънското първенство настоящ играещ треньор на „Черно море Мания“ отговори така:

„В България това може да се случи, но трябва да се прави стъпка по стъпка. За да има школи по футзал, трябва първо да имаме добро първенство за мъже. Всяко едно дете или юноша, занимаващи се с този спорт, трябва да знаят къде ще отидат след това. Един ще иска да играе в първия  тим на „Черно море Мания“, друг ще каже: „...искам да играя за представителния тим на Гранд Про“, трети ще иска в „МАГ и т.н. Когато вижда бъдеще, едно дете ще бъде спечелено за каузата футзал.

Чуйте цялото интервю с Пламен Стойков в приложенитe звукови файлове: