Петима нови съветници положиха клетва
Петима нови съветници положиха клетва / Дарик Варна, архив

Петима нови съветници положиха клетва на днешното 18-то поред заседание на Общинския съвет.

На местата на Борислав Гуцанов и Анелия Клисарова от БСП, които станаха депутати, влизат респективно Огнян Къчев и Пламен Начков.

На овакантените места от Иван Портних и Николай Апостолов от ГЕРБ, които също отидоха в Парламента, ще бъдат Марина Панайотова-Карапетян и Марица Гърдева.

Мястото на Павел Христов, който стана депутат от ГЕРБ, трябва да се заеме от следващия в листата на партията Пламен Боев. Той обаче е отказал да влезе в местния парламент. Кой ще бъде на негово място, Общинската избирателна комисия ще реши на следващото си заседание.

На мястото на Николай Пашов от ГЕРБ, който се оттегли от Общинския съвет, влиза Мартин Байчев, тъй като следващият в листата Георги Недев - районният кмет на „Одесос", е отказал да стане общински съветник.

Новите съветници влязоха в състава на общинските комисии. Огнян Къчев ще бъде член на "Младежки дейности и спорт", "Собственост и стопанство", "Туризъм, търговия и рекламна дейност" и временната "Опазване и възпроизводство на околната среда".

Пламен Начков ще се включи в комисията по финанси, както и в "Собственост и стопанство" и "Битови и комунални дейности".

Марица Гърдева става част от комисиите по образование, култура и "Социални дейности и жилищна политика".

Мартин Байчев ще членува в "Младежки дейности и спорт", "Собственост и стопанство" и "Туризъм, търговия и рекламна дейност".

Марина Панайотова-Карапетян е избрала да се включи в "Младежки дейности и спорт", "Транспорт", "Социални дейности и жилищна политика" и временната "Опазване и възпроизводство на околната среда".