Партиите в Общинския съвет си обещаха диалог
Партиите в Общинския съвет си обещаха диалог / Дарик Варна, архив

Приоритет пред групата на ГЕРБ в Общинския съвет през новия политически сезон ще бъдат решаване на проблема с местата в детските градини и подобряване на градската инфраструктура чрез новия бюджет. Това заяви от трибуната на местния парламент председателят на групата Тодор Балабанов. Също така, съветниците от партията ще работят и за усвояването на парите по европроекта за интегриран градски транспорт, както и по този за ремонт на ларгото. Балабанов декларира подкрепата на ГЕРБ за кандидатурата на Варна за Европейска културна и младежка столица.

Добрите пътища, местата в детските градини и чистотата бяха изтъкнати като приоритет и от председателя на "СДС-ДА" Янко Станев. Той добави още, че Варна трябва да възстанови самочувствието си на морска столица.

Според председателя на БСП Аврам Тодоров съветниците трябва да помислят за изготвяне на пътна карта на малките улички и план за тяхното ремонтиране, както и за поставянето на нови контейнери и сметоизвозване два пъти дневно. Той поиска още да бъдат поставени ясни срокове за подписването на договора за новите автобуси.

В отговор кметът Иван Портних заяви, че общината очаква съгласуване на проекта с Министерството на финансите и когато това стане, договорът ще бъде подписан. Градоначалникът изрази удовлетворение от декларираната готовност на всички партии за конструктивен деалог  за развититето на Варна.

Думата взеха и част от протестиращите на февруарските демонстрации. Иван Петров заяви, че в залата има съучастници на "престъплението", както той нарече сделката за Спортен комплекс "Спартак", и добави, че протестите продължават.