/ БТА
По всяка вероятност временно ще се ограничи преминаването на автомобили по част от алеята, правят се огледи и оценки на щетите
Откъсна се настилка от крайбрежната алея във Варна и повали дърво.

По всяка вероятност временно ще се ограничи преминаването на автомобили по част от алеята.

БТА

Това каза на брифинг на мястото на инцидента заместник-областният управител Огнян Рачев. Той уточни, че на мястото спешно се е събрала Комисия по свлачища и брегоукрепване.

Заради старо свлачище: Пропада крайбрежната алея в Ахтопол

"Районът ще бъде обезопасен, а след това ще се търси кардинално решение на проблема", каза още Рачев.

БТА

Директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Варна комисар Тихомир Тотев допълни, че в района няма да преминава техника, но ще бъде осигурена аварийна лента за специализирани автомобили - пожарна, линейка и други, заради заведенията в близост.

БТА

Той уточни, че няма да има полицейски пост в района на инцидента, а преминаването ще бъде урегулирано със заповед. Освен това ще бъде поставен предпазен парапет, за да не паднат граждани в свляклата се маса.

БТА

Тотев каза още, че екипите на пожарната ще премахнат опасните клони. По думите му, за да не се прекъсва изляло пътят, превантивно ще бъдат отрязани дървета, след като Общината даде разрешително за това. Комисията е взела решение, за да се подсили пътят, да се сложи едър чакъл и камъни.

БТА

Комисар Тотев обясни, че това е временно решение, а след това по препоръка от „Геозащита“ ще се изготви цялостен проект и ще се чака финансиране.

Кметът на града Благомир Коцев, съобщи в профила си във Фейсбук, че се правят огледи и оценки на щетите.

Данаил Войков, БТА