Осъдиха условно мъж, пребил двама с бухалка
Осъдиха условно мъж, пребил двама с бухалка / Dariknews.bg

Варненският районен съд наложи условно наказание на 32-годишен мъж, причинил телесни повреди на две лица по хулигански подбуди. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Даниел С. бе осъден на 2 години лишаване от свобода, отложени с 4 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал на 4 септември 2012 г. в междублоково пространство в квартал „Владислав Варненчик“. В нетрезво състояние вечерта около 20,30 ч. подсъдимият се придвижвал пеш из квартала, като повлиян от консумирания алкохол, блъскал по капаците на паркирани край блоковете автомобили с носена от него бухалка. Мъж, който бил на разходка навън с внучето и кучето си, направил забележка на подсъдимия и неочаквано получил внезапен удар зад тила с бухалката, при което паднал на земята.

Детето се разпищяло и по терасите на блока излезли хора, които се развикали. Бащата на детето излязъл на паркинга да се притече на помощ на тъста си и успял за кратко да задържи подсъдимия.

32-годишният Даниел С. успял да се отскубне и насочил агресията си към възрастен мъж от съседен вход, който също му направил забележка. Той пренасочил раздразнението си към него, съборил го на земята и продължил да го рита, в резултат на което пострадалия изгубил съзнание.

Междувременно била извикана полиция и служителите на реда успели да задържат в близост до мястото на инцидента извършителя.  В резултат на нанесените удари един от пострадалите получил лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания по главата, контузия на пояса и ожулвания. Другият пострадал получил средна телесна повреда, изразяваща се в изпадане в безсъзнателно състояние - разстройство на здравето, временно опасно за живота.

32-годишният Даниел С. е с чисто съдебно минало до момента. Съгласно одобреното от Районния съд споразумение, подсъдимият приема и се задължава да изплати на всеки от пострадалите сума от 1000 лева като обезщетение за претърпените неимуществени вреди от деянието. Съдебният акт е окончателен.