Общината отказва поставянето на най-големите знамена във Варна
Общината отказва поставянето на най-големите знамена във Варна / netinfo

Експертният съвет по устройство на територията във Варна, в който участва главният архитект на града, засега отказва на министерството на държавната администрация поставянето на най-високите пилони и знамена в морската столица. Това заяви в ефира на Дарик министър Николай Василев.

"Надявам се отказът да не е с предизборна цел", коментира Василев, който днес ще посети Общината, за да коментира проблема. Преди месец министърът съобщи, че в Морската градина ще бъдат поставени най-високите на Стария континент пилони с българското и европейското знамена. Пилоните ще бъдат над 50-метрови. Министерството ще ги заплати само до 42-рия метър, а останалите ще бъдат за сметка на фирмата изпълнител, поясни Василев. По думите обаче, от експертния съвет непрекъснато променят критериите за пилоните и прехвърлят ведомството от една към друга институция.

Окончателният списък с имената на кандидат-депутатите от Варна ще бъде одобрен след няколко седмици. Почти всички партии вероятно изчакват резултатите от евровота, за да преценят парламентарните си листи, заяви Николай Василев. Той предупреди опонентите на НДСВ да не подценяват партията и избраните кандидат-депутати.