Участие на Община Варна в туристическо изложение
Участие на Община Варна в туристическо изложение

Община Варна се представи на международното туристическо изложение “CMT” (Caravan–Motor–Touristik) в град Щутгарт, Германия, което се състоя в периода 11–19.01.2020г.

Ползваната рекламна площ бе част от общия щанд на България, организиран от Министерството на туризма. Основният интерес на посетителите на щанда на Варна бе насочен към възможностите за почивка на море, представени в каталозите на всички големи и средни немски туроператори.

Много от хората споделиха, че желаят да посетят отново страната, а други, които вече се бяха възползвали от ранните намаления, искаха повече информация за Варна, курортите, културния календар, съобщиха от дирекция „Туризъм“.

CMT – Щутгарт е най-голямото туристическо изложение в Европа, ориентирано към крайния потребител. Тази година страна-партньор на форума бе Черна гора. Изложението е било посетено от над 250 000 души, а участниците - над 2200 представители от над 100 страни и повече от 350 региона, сред които и Варна. Панаирът съвпадна с актуалните туроператорски намаления, валидни до края на месец януари, достигащидо 25% намаления от цената на пътуването.