Новият директор на ОУ Захари Стоянов се отказва от целодневната форма на обучение
Новият директор на ОУ Захари Стоянов се отказва от целодневната форма на обучение / Dariknews.bg

Новоназначеният директор на ОУ „Захари Стоянов“ Петранка Захос е взела решение училището да се лиши от целодневната форма на обучение за паралелките от 1 до 4 клас, за да се освободят помещения и да не се налага първокласници от училището да учат изнесено в други сгради. Това заяви пред Дарик началникът на РИО Варна Венцеслава Генова.

От вчера преподавателят по математика и бивш зам.-директор на ОУ „Васил Априлов“ Петранка Захос заема поста директор на ОУ „Захари Стоянов“, след като досега заемащата длъжността Тодорка Колева беше дисциплинарно уволнена. „Причините за уволнението са описани в доклад от 5 страници, като най-сериозната причина е несъобразяването на приема с възможностите на сградата“, съобщи началникът на Регионалния инспекторат.

По думите на Венцеслава Генова, новият директор притежава нужния професионален и управленски опит, за да ръководи школото. Петранка Захос е преподавател по математика, има професионална квалификация и притежава магистърска степен. Родом е от Димитровград, където е прекарала по-голямата част от своя трудов стаж.