/ Дарик Варна, архив
Сигнал за изтичане на мръсни води на плажа във варненския кв. „Аспарухово“ в събота предизвика незабавна проверка от експерти на РИОСВ-Варна. Установено беше, че отпадъчните води от новопостроено заведение се пречистват в локално пречиствателно съоръжение за отпадъчни води, след което се ползват за поливане на палми в саксии, информират от екоинспекцията. 

Какви са цените за чадър и шезлонг на плажовете във Варна?

Огледът на морските води не показа наличие на фекалии и специфична за битово-фекално замърсяване миризма. Не е установено и повърхностно заустване на отпадъчни води в морето. 

След повторна съвместна проверка на 9 юли, извършена от експерти на РИОСВ и Басейнова дирекция за Черноморски район, не е констатирано замърсяване на морските води. Съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, изграждането на временни обекти и функционирането им е изцяло от компетенциите на общинските власти, които са уведомени за случая. 

Избраха концесионер на атрактивен плаж във варненски курорт

От началото на летния туристически сезон са извършени 24 съвместни проверки от експерти на РИОСВ и Басейнова дирекция „Черноморски район“ на обекти, потенциални замърсители на Черно море и разположени в близост до зоните с води за къпане.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК