/ ThinkStock/Getty Images
Цените на шезлонгите и чадърите по варненските плажове няма да поскъпват това лято. И тази година те са като миналата - между 2 и 20 лева. За гостите на най-големите хотели край Варна плажните принадлежности са безплатни и са част от ол инклузив пакета, съобщава БНТ.

Ползваме шезлонг и чадър за лев на централния плаж в Приморско

Най-ниски са цените на плаж „Кабакум - Север" край Варна, където за шезлонг и чадър се плаща по 2 лева. На съседните „Кабакум - Централен" и „Русалка", цените са по 2-3 лева по-високи.

Най-високи и тази година остават цените на плаж "Светите Константин и Елена - Север", където чадърът струва 20 лева, а шезлонгът - 10. В съседния до него плаж те се предлагат на три пъти по-ниска цена.

Колко струва сянката на плажа?

Цената на сянката на градските плажове остава непроменена тази година - чадър и шезлонг струват по 5 лева. За някои туристи цената е висока и те предпочитат свободната зона.

По 10 лева за плажни принадлежности плащат летовниците на плажа в курорта "Златни пясъци". Стриктно се спазват изискванията каква част от плажната ивица да бъде платена, защото проверки се извършват всяка седмица, казват спасителите на плажовете край Варна.