Нашият град няма да издига кандидат за кмет на Варна, ще играе по райони
Нашият град няма да издига кандидат за кмет на Варна, ще играе по райони / снимка: Varnautre.bg

"Движение Нашият град" няма да издигне свой кандидат за кмет на Варна и най-вероятно ще подкрепи кандидат на друга партия. Това обяви за Дарик Андрей Василев, общински съветник и председател на партията.

В предаването „Зала Пленарна" Василев разкри, че "Движение Нашият град" ще издигне свои кандидати за районни кметове. Това обаче няма да се прави на всяка цена, а в районите, в които движението има шансове и подходящи кандидати. Безспорен бил кандидатът за „Владислав Варненчик", където в момента районен кмет е Неделчо Михайлов.

„Един доста добър напредък" би било за партията да вкара в местния парламент шестима общински съветници, отбеляза Андрей Василев. Толкова представители партията вкара в местния парламент при първото си участие на местни избори. На последните обаче "Нашият град" спечели двойно по-малко мандати.

Икономическата обвързаност на "Нашият град" не създавала негативен имидж на партията, смята председателят й. „Човек по един или друг начин е обвързан. Да се криеш, че не си обвързан, е лицемерно. Нито един наш общински съветник не се е забърквал в корупционни схеми, името на нито един от нас не е опетнено, а гражданите на Варна могат да го потвърдят. Ние работим за Варна и имаме кауза, независимо каква икономическа структура, група или формация защитаваме", категоричен бе Василев.