/ Добри Атанасов
«Стар Баскет» закрива годината с коледно парти
95747
«Стар Баскет» закрива годината с коледно парти
  • «Стар Баскет» закрива годината с коледно парти
Баскетболният  клуб "Стар Баскет" изпраща 2017-а година със стилно коледно парти тази вечер. Ще присъстват всички деца от школата и техните родители. Подготвени са много изненади.

Дядо Коледа ще раздаде подаръци, предвидени са интересни занимателни игри, включително и за родителите. Ще има томбола, като сред наградите са телевизор, баскетболен кош и ваучери за баскетболен камп.

 "Нашият клуб започна да се развива много добре. Имаме допълнителни структури, което е много добре. Вече имаме повече треньори, както и секретар. Опитваме се да държим едно европейско ниво.

Има още какво да усъвършенстваме, така че продължаваме да работим. Децата много напреднаха за 1 година. С всички победи и загуби те израстват", коментира в интервю за "Морски гонг" по Дарик радио управителят на клуба Саша Топчов.

 
Бившият състезател на "Черно море Тича" взе отношение и по темата с финансовите проблеми на ДЮШ на "моряците".

 "Много е трудно да се ръководи един клуб. Много е жалко за школата на «Черно море», която постигна толкова много успехи през годините. Не трябва да се забравя, че във Варна има и други клубове, които се самофинансират, издържат се от родители и спонсори.

Всички, които работим в баскетбола търсим начини да финансираме нашите школи. Смятам, че и в "Черно море" ще намерят начин. Имат добро управление в момента. Ако се подава ръка на един клуб, трябва да се подаде такава и на други клубове. Не само на "Стар Баскет", а трябва и на "Академик" и на "Варна Баскет" и на другите клубове, които са по-малки от "Черно море".

 
Чуйте цялото интервю със Саша Топчов в приложения звуков файл: