/ ПСК "Черно море"
Квоти за летните олимпийски игри в Токио през 2020 г. ще атакуват участниците във второто издание на силния межуданароден турнир по плуване Black Sea Cup. Спортният форум ще се проведе от 7 до 9 юни на Плувен комплекс „Приморски“ във Варна.

ПСК „Черно море“ търси плувци за прием в Спортното

Състезанието е квалификация, както за олимпиадата в Япония, така и за световното първенство по плувни спортове на 50-метров басейн в Гуанджу, Южна Корея, съобщиха от организационния щаб пред www.swimming.bg.

Организатори на международната проява, която ще се проведе в рамките на инициативата „Варна – Европейски град на спорта – 2019 г.“, са община Варна, БФПС и ПСК „Черно море“.

ПСК „Черно море“ спечели отборен трофей на държавното

На комплекс „Приморски“ от 7 до 9 юни ще плуват елитни състезатели от САЩ, Великобритания, национални състезатели от Турция, Беларус и България. Във Варна идва и
звездата на родното плуване, участничка на олимпиада и световно първенство – Екатерина Аврамова.

Black Sea Cup ще бъде по всички правила на ФИНА под ръководството на международен сертифициран съдийски състав. Участниците ще се състезават в отворена система, като класирането ще се определя спрямо възрастовите групи и пола.

Първите трима плувци във всяка дисциплина от съответните възрастови групи ще получат медали и награди, подсигурени от община Варна. Парични премии и специални награди ще има за първите петима състезатели по пол с най-висок сбор точки спрямо таблицата на ФИНА от три индивидуални дисциплини. Бонусът за първо място е 4000 лв., за второ – 2000, за трето – 1000, за четвърто – 500 и за пето – 200 лв.

Треньорите на първия мъж и жена по сбор на ФИНА точки от 3 дисциплини ще бъдат възнаградени с по 1500 лв. Предвидени са специални награди (по 1000 лв.) за най-добрите плувци от България – мъж/жена.

Проявата е сред най-престижните събития от календара на Българската федерация по плувни спортове. Миналата година дебютното издание на турнира се проведе при рекорден интерес (участваха повече от 300 плувци от Великобритания, Турция, Румъния и България ) и перфектна организация и бе наблюдавано от множество почитатели на плуването, които окупраха трибуните на ПК „Приморски“. Комплексен победител бе ПСК „Черно море”.

Плувните специалисти неслучайно окачествиха спортното събитие като най-силната плувна надпревара у нас от турнирен характер през последните години. Много силна оценка за нивото и организацията на Black Sea Cup даде и звездната българска плувкиня Екатерина Аврамова, която участва в спортния форум.
ПСК Черно море