/ ПСК Черно море
Най-добрият плувен клуб в България – ПСК „Черно море“, търси момчета и момичета, които имат желание да изучат тънкостите на плуването като ученици в Спортното училище във Варна, съобщават от клуба.
В редиците на шампиона на България в момента се състезава един от най-успешните ученици на СУ „Георги Бенковски“ – Тихомир Тодоров, който бе коронясан за за най-добър плувец на „Черно море“ по точки на ФИНА за 2018 г. Миналата година възпитаникът на старши треньора на черноморци Никола Петров се докосна до магията на олимпизма. Тихомир участва на младежката олимпиада в Буенос Айрес . Извоюва и още множество успехи - 1 място на Международния Мултинейшън турнир, балкански шампион в Сараево, подобрени национални рекорди при мъжете в родния шампионат , участие на европейско първенство за юноши , където се класира в „Топ 10“.
Спортното училище ще проведе изпити по плуване за учебната 2019/2020 г. за всички класове. Първият тур е на 24 – 25 юни, а вторият е насрочен на 19 – 20 август.
Изпитите се провеждат в два дни. В първия кандидатите се явяват на: медико-биологични тестове в МЦРСМ зали „Простор“; психологически тест; проверка на спортно-техничските умения по съответния вид спорт, която включва – тестове за технико-тактически умения, за кондиция и координация. Началният час е 8,00 ч.
Във втория ден предстои изпит за проверка на нивото на развитие на двигателните качества. Началният час е 9,00 ч.
През годините СУ „Георги Бенковски“ се утвърди като едно от най-авторитетните училища във Варна – люпилня на таланти в различните видове спорт. Паралелно с усъвършенстването в любимия спорт децата получават солидни знания в областта на чуждоезиковото обучение и задълбочена подготовка в цялостния образователен процес. Обучението е целодневно при оптимално съчетаване на тренировъчния режим с учебните часове в училище.   Училището предлага отлична спортна подготовка с възможности за изява на държавни, европейски, световни и олимпийски първенства.
ПСК Черно море