/ Добри Атанасов
Представяме ви мненията на двамата треньори след победата на "Черно море Тича" над "Академик" Сф със 101:70

Георги Давидов, треньор на "Академик" Сф: "Положителното нещо е самият отбор. Нямам статистика в ръцете си, защото тя не ме интересува в момента. Единственото нещо, което искам и си пожелавам, е момчетата да запазят ентусиазма си в тренировъчния процес.

Днес не игра и една основна фигура за нас Алипиев, тъй като има здравословни проблеми. Момчетата загатнаха днес някои неща, но ние не можем да прескочим фактора време.За някои от момчетата това бе първа изява в НБЛ. Нормално е да е имало притеснение, а в някои и малко страх. това е съвсем нормално. Аз заставам твърдо зад тях и тепърва ще усъвършенстваме много, много неща".       


Дарин Великов, треньор на "Черно море Тича": "За резултата няма смисъл да говорим. Дори намалихме оборотите в четвъртата част. Не сме търсили някакви разлика, за да се доказваме срещу отбора на "Академик". На съперника му е все пак първи мач.

Това са юношески национали. Имахме доста проблеми с контузени играчи. Видяхте, че и нашите юноши се включиха в мача.Разполагахме само с трима външни състезатели, така че и ние си имахме нашите проблеми. Това бе един рутинен мач, който трябваше да спечелим.

Радвам се, че всички допринесоха за тази победа. Нямам представа кога ще се завърне Боцка. Знаете, че процедурите са доста дълги около работната виза и са свързани с доста институции. Той задължително по това време трябва да бъде извън България".