Димитър Цветанов вкара два от головете в мрежата на Естония
Димитър Цветанов вкара два от головете в мрежата на Естония / Bulgaria National futsal team
Хикс срещу Холандия ни устройва в събота
България постигна драматична победа с 3-2 над Естония във втория мач в група G на предквалификацията на Световното първенство по футзал през 2020-а година. Нашите "лъвове" изоставаха след почивката с 0-1 след гола на Алексей Титенок, за да обърнат съперника до 3-2 с гол минута преди края на срещата. Владимир Бахъров изравни за 1-1 в 28-ата, Сергей Костин отново даде преднина за естонците в 31-ата. Емо Минчев заложи на пети полеви играч в лицето на Бахъров и головете не закъсняха. Те бяха дело на Димитър Цветанов в 33-ата и 39-ата минута.

След тази победа нашите имат актив от 4 точки и са на втора позиция и голова разлика 4-3. Лидер е Холандия с 6 точки, срещу който се изправяме в събота в 19:00 часа в зала "Конгресна" в ДКС в спор за първото място. Напред се класират първите 2 отбора, а нас ни устройва дори и хикс.
В другия мач снощи Холандия победи с 4-2 Черна гора. Черногорците са на 3 място класирането с 1 точка  при голова разлика 3-5, а естонците са на последно място с 0 точки без шансове за класиране. Двата тима играят в събота от 16:45, като Черна гора ще се надяват на загуба на България и ще гонят успеха с повече голове.