/ Добри Атанасов
С много драма бяха белязани няколко мача от 1-ия и 2-ия кръг на Националната лига по футзал във Варна. В среща от първия кръг в събота "Черно море" отстъпи драматично в зала "Владислав" срещу столичния ФК "Г".

Момчетата на Свилен Иванов имаха преднина от 2 гола до 12-ата минута, но в последните секунди инкасираха загуба с 3-4. Точни за "моряците" бяха Павлин Кузов -2 и Алексей Степанов. За гостите се разписаха Симеонов, Станчев и Бошнаков -2.

Мениджърът на "Варна Сити" вярва в дубъла на титлата

На другия ден "Черно море", който стартира лигата без реално една тренировка, успя да спечели мача си срещу "Левски" с категоричното 3-0. Варненци поведоха с 1-0 след гола на Кирил Наумов в 26-ата, а втория и третия гол на Кузов и Табаков паднаха в последните секунди на мача.

Ден по-рано "сините" бяха изковали много трудна победа над другия варненски тим "Черно море - Мания с 3-2. И тук победният гол за Шутев и компания падна в последните секунди. Момчетата на Пламен Стойков водеха с 2-1 до 35-ата минута с голове на Младенов и Нишанян, а за гостите се бе разписал Койчев. Александър Димитров изравни, а в последните секунди отново той донесе успеха на "сините". домакините смятат да подадат жалба срещу съдийството заради обстоятелствата при изпълнение на фаул преди инкасирания последен гол.

На следващия ден "Маниаците" отстъпиха с 2-5 срещу ФК "Г". Младенов и Стойков се разписаха за варненци, а за гостите точни бяха Пламен Петков, Христо Петков, Бошнаков - 2 и Симеонов. В последния мач шампионите от "Варна сити" бяха безапелационни срещу ФК "Русе" с 10-2.

Бахъров, Петев, Несторов, Иванов - 2, Марев,Димов -2 и Радев - 2 бяха точни за шампионите. За русенци се разписа на 2 пъти Меджнун Мехмедов.