Според Дарин Великов отборът ще направи всичко, за да се представи добре
Според Дарин Великов отборът ще направи всичко, за да се представи добре / Добри Атанасов
Отборът ще направи всичко, за да се представи добре
„Слезнали сме на земята след успеха над "Академик Бултекс". Бъдете сигурни, че няма да хвърчим из въздуха. Знаем какво ни предстои. Започваме един етап от плейофите, който е коренно различен. Ще се постараем „Черно море” отново да бъде „Черно море”. Мога да гарантирам, че аз като треньор и момчетата ще направим всичко възможно да се представим добре. Знаем напълно и реално възможностите и силата на „Берое” в момента. Това е отбор, който до момента спечели две отличия – Купата на България и Балканската лига. Изправяме се срещу един от претендентите за титлата и сме наясно с това". Това коментира преди първата среща от полуфиналната серия в НБЛ между отборите на "Берое" и "Черно море Тича" треньорът на варненския тим Дарин Великов.
"Аз искам от състезателите да продължим по същия начин, по който до този момент се представяме като отбор, като колектив, като игра. А резултатите – серията е много дълга. Нашият отбор е в добро физическо състояние. Смятам, че умората, която има у нас от пътуванията, ще е премахната и днес ще сме готови за мача. Аз повече от седем-осем човека не мога да използвам. В едни такива серии късата скамейка е от решаващо значение. Ограничени сме, но ние сме се справяли с тези ситуации и смятам, че и сега ще се справим", заяви още специалистът. 
„Берое”, според мен, са много добре изграден отбор, с много състезатели с добри физически данни. Те играят атрактивен баскетбол, с много добър треньор. В момента „Берое”, според мен, е един от реалните кандидати за титлата на България. Играят много агресивен баскетбол и в двете фази на играта, така че ни предстоят много тежки мачове, но пак повтарям – ние ще се опитаме да бъдем същите, както бяхме досега", коментира още Великов. 
Първата среща от полуфиналната серия на НБЛ между "Берое" и "Черно море Тича" е днес от 18.30 часа в Стара Загора.