/ Добри Атанасов
БК „Черно море Тича” излиза тази вечер в Пловдив в решителния трети мач в четвъртфиналния плейоф срещу местния „Академик Бултекс”. Двубоят е с начален час 18:30. Двата тима си размениха по една домакинска победа. Пловдивчани спечелиха първия мач с 91-73, а във втория момчетата на Дарин Великов надделяха с 85-79.
Мачът тази вечер ще бъде ръководен от съдиите Венцислав Великов, Младен Марков и Светлана Стоянова. Комисар е Стефко Станев.
Ръководството на баскетболния „Черно море Тича” организира екскурзия за желаещите да наблюдават двубоя в Пловдив.
„Знам, че ни предстои един изключително тежък трети мач. Щастлив съм, че това, което обещах преди един месец се вижда. „Черно море“ е различен и ще има роля в плейофите. Тогава много малко хора ми вярваха. Надявам се днес да са се уверили, че работим страхотно в последните 30 дни. Ние сме и в много добро физическо състояние. Подготовката ни бе насочена в тази посока. Очакваше се да има 3 мача. Аз смятам, че във вторник физическото ни състояние ще бъде на ниво”, коментира след победата във втория мач треньорът на варненския тим Дарин Великов.
 „Съперникът ни трябва да е по-притеснен, но и при нас няма да е като да играем мач от сезона, без значение за класирането. Все пак сме на финалната права и от този двубой зависи кой ще продължи в първенството. Всичко е в наши ръце. Мисля, че можем да се победим единствено сами от наши грешки и се надявам да не ги допуснем. Трябва да покажем борбеност , добра игра и със сигурност ще можем да зарадваме феновете си още известно време“, каза капитанът на „Черно море Тича”  Станислав Цонков.