/ netinfo
Бойко Косев
100629
Бойко Косев
  • Бойко Косев
„Варна сити” спечели нова победа в Националната лига по футзал през уикенда. Шампионите се наложиха над тима на „Вила Марк с 8-3 в отложена среща. Участие в мача взе новопривлеченият брат на Благовест Марев-Бойчо.  След края на срещата единият от мениджърите в клуба Байко Косев сподели в интервю за Дарик как се е стигнало до акостирането на Бойчо Марев в клуба.

"Варна сити" вкара 8 на "Вила Марк"

„Още лятото имахме разговор с него. Имаше проблеми с отбора си в Малта.
Той е перфекционист. За него винаги вратите в нашия клуб са отворени. Той е на години, но много голяма класа за българското първенство. Радваме се, че се присъедини към нас”

Косев коментира и настоящото национална лига футзал.  „На фона на миналата година, тази година отборите в лигата с една идея са по-добри организационно. Всеки се хвърля срещу шампиона, но и ние си гледаме нашите цели. Открояват се „Черно море”, „УНСС”, „Левски” и „Черно море Мания”. ФК „Г” също не са лош отбор. Няма лесни съперници”.

Калоян Кирилов: Трябва да развиваме и популяризираме футзала 

Запитан за впечатленията му от представянето на национални отбор на България в предквалификацията за Световното през 2020-а, Косев отговори така: 

„Малко време имаше за подготовка отбора, въпреки че тази година направиха повече лагери. Срещнахме отбори, които развиват професионално този спорт. Холандия са с три професионални дивизии. Видяхте с какъв щаб дойдоха и естонците. Въпреки това, направихме не лош турнир. Мисля, че се представихме добре. Хубаво е, че на последния мач имаше доста зрители в залата”.

Чуйте цялото интервю с Бойко Косев в приложения звуков файл.