/ netinfo
Калоян Кирилов
100590
Калоян Кирилов
  • Калоян Кирилов
Международният рефер по футзал Калоян Кирилов ръководи миналата седмица в Грузия срещи от група D в предкалификациата за Световното през 2020-а година. Той сподели в интервю за "Морски гонг" по Дарик впечатленията от организацията по провеждането на срещите от страна на домакините.

Футзал: Загубихме от Холандия и останахме трети в групата

"В тази група бяха отборите на Грузия, Германия, Дания и Израел. домакините разполагат с много силен отбор, който беше изявен фаворит в групата. Атмосферата беше невероятна. Първия ден залата беше пълна с близо 5000 души. Хората много обичат този спорт в Грузия и много го развиват. Надявам се и ние да тръгнем по техните стъпки".

Димитър Цветанов: Показахме, че можем да играем добър футзал

Запитан дали е следил от разстояние развоя на нашите срещи в група G, Кирилов отвърна: "Имах очаквания да спечелим групата. Нашият отбор е млад, но треньорите и състезателите са много мобилизирани.

Мисля, че с малко търпение и правилна работа от тяхна страна все някой път ще я прескочим тази група. Идеята не е да спачелим два, или три мача, а да развиваме и популяризираме футзала. Трябва все повече млади хора да започнат да го практикуват, така както е в Испания".

Чуйте цялото интервю  с Калоян Кирилов в приложения звуков файл: