Митрополит Кирил Ви честити в аванс Възкресение Христово
Митрополит Кирил Ви честити в аванс Възкресение Христово / netinfo
Пет дни преди Великден митрополит Кирил честити Възкресение Христово на миряните от цялата Варненска и Великопреславска епархия. В празничното си обръщение владиката проповяда нова християнска ценност - че за да се спасим, до някаква степен трябва да бъдем егоисти.

Цялото великденско обръщение на митрополита чуйте в звуковия файл.

В събота официална делегация от Светия синод, начело с митрополита, ще отлети за Йерусалим с правителствения самолет "Фалкон", за да донесе на същия ден пламък от Свещения огън, който се спуска над Божи гроб. В състава на делегацията, изпратена от Българската православна църква, са включени още двама митрополити -Неврокопският Натанаил и Ловчанският Гавриил, както и двама представители на дирекция “Вероизповедания” към МС, които ще осигуряват логистиката на пътуването. Заплащането на чартърния полет се поема изцяло от Светия Синод.

Около 22:00 часа Негово Високопреосвещенство ще кацне във Варна, за да разпръсне пламъка на вярата в цялата епархия. От 23 часа в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" започва празничната великденска литургия.