/ ThinkStock/Getty Images
„Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“ е темата на среща, която  Министерството на младежта и спорта организира във Варна днес и утре, 24 и 25 април. Събитието ще бъде открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Красен Кралев: Футболът отстъпва на тениса по сигнали за уредени срещи

Своя опит по време на срещата ще споделят представители на международни институции, борещи се с корупцията в спорта, като Интерпол, Европол и ООН, както и организацията Спортрадар - световен лидер в анализирането и лансирането на спортни данни и дигитално съдържание.

От българска страна ще участват представители на МВР, Министерство на правосъдието, Комисия по хазарта, БОК, БФС, хазартните оператори. Ще се включат и участниците в Експертна група „Почтеност“ към ЕК, които вчера заседаваха в морската столица.

Срещата се провежда в  изпълнение на проект по програма Еразъм+. Целта й е да допринесе за по-лесното и по-бързо създаване на Национална платформа от всяка заинтересована страна-членка, включително Българска национална платформа, която да се бори срещу корупцията в спорта.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК