/ Дарик, архив
Предадена съд от Районната прокуратура във Варна за 29 измами не се яви в съдебна зала и съдът измени мярката й за неотклонение от „Подписка“ в „Задържане под стража“

Затвор за счетоводителката на Вълчи дол, източила "Социално подпомагане"

34-годишната висшистка, която е майка на три деца, е подсъдима за извършени от нея измами с даване на жилището на баща й под наем. Само за периода от 1 март до 30 юли 2015 г. тя успяла да набави за себе си имотна облага, като възбудила и поддържала в заблуждение 29 кандидати да наемат апартамента. Общата стойност на причинената имотна вреда на измамените е в размер на 12 960 лева. 

Задържаха измамник, подвел и ощетил абонати на енергото

Схемата на всичките измами е приблизително една и съща. По обява във вестник или в сайт Екатерина М. публикувала, че отдава апартамент под наем. За връзка с нея посочвала личния си мобилен телефон. В същото време преглеждала и сайтове, в които различни хора търсели под наем жилище във Варна.

Обаждала се на търсещите, уговаряла си среща и показвала предлаганото под наем жилище, в което били и трите й деца. Искала и капаро или наем за месец или повече от харесалите имота. Когато наемателите искали да се нанесат, подсъдимата започвала да изтъква проблеми с документите на едно от децата си, които трябвало да изведе зад граница. 

Задържаха мъж от Варна за измама, арестуваха дилъри на дрога на бензиностанция

Предстои 34-годишната жена да бъде издирена и задържана за явяването й пред Варненския районен съд. Междувременно тя е била осъдена за друго престъпление.