/ Община Варна
Кметът на Варна Благомир Коцев няма да обжалва решението на съда за Пловдивския панаир. Ако обжалваме и „изгубим“ отново, което е твърде вероятно, ще загубим още повече.

Това написа Коцев в официалния си профил във Фейсбук. Както вече стана ясно, Софийски градски съд (СГС) обяви, че Община Варна не е била собственик на 29% от акциите на Пловдивския панаир.

Пейков: 18 г. бавно и подмолно се прехвърлят проценти от Пловдивския панаир на г-н Гергов

В сряда депутатът от ПП-ДБ Богдан Богданов призова Общината да върне акциите на държавата, а Министерство на икономиката обеща да защити обществения интерес.

"Софийският градски съд (СГС) обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Общината държеше 29% от дружеството „Международен панаир Пловдив“, част от „Пълдин туринвест“.



Това означава, че акциите се връщат в общината, а не остават в частното дружество на Георги Гергов. Акциите засега остават в Община Варна и въпреки че „губим делото“, под моето ръководство администрацията няма да обжалва решението на съда.

Нещо повече: според съда през 2021 г. Общинският съвет е прехвърлил акциите при „тежки нарушения на Закона за приватизацията и следприватизационния контрол (ЗПСК)“.

СГС: Община Варна никога не е била собственик на 29% от акциите на Пловдивския панаир

Решението на предното ръководство на Общината, освен незаконосъобразно, е неизгодно и коства на варненци 800 000 лева за разноски и държавни такси по делото. Пари, които ще платим всички ние", пише Коцев и добавя: "Ако обжалваме и „изгубим“ отново, което е твърде вероятно, ще загубим още повече.

Толкова за Портних и неговото наследство. Единствено се чудя как така Общината губи дело, заради решение на Общинския съвет, но прокуратурата спира разследването срещу Портних по същия казус", заявява варненският кмет

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС