Това означава, че до края на производството в СГС акциите от панаира няма да отидат в частното дружество “Пълдин туринвест” АД
В резултат на заведеното от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов дело пред Софийския градски съд и на предявените две особени искания, Апелативен съд-Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от община Варна към “Пълдин туринвест” АД, съобщиха от Министерство на икономиката и индустрията.

Съдът потвърди определението на Окръжен съд-Пловдив, който спря охранителното регистърно производство за вписване на увеличаването на капитала на “Пълдин туринвест” АД чрез непаричната вноска на Община Варна - 16 314 400 поименни акции до приключване с влязло в сила съдебно решение на производството.

Акциите на държавата в Пловдивския панаир не могат да бъдат прехвърлени към частното дружество

Това означава, че до края на производството акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното дружество “Пълдин туринвест” АД.

В началото на юни министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдивския панаир. По-късно Министерският съвет му възложи със свое решение да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес.

В средата на юли Министерството на икономиката и индустрията заведе иск за собствеността на акциите, като поиска и спиране на вписването на апорта в Търговския регистър и налагане на запор на акциите в Централния депозитар.