Ако за някого акциите, които Варна притежава от „Пловдивски панаир“ АД, са толкова важни, да ги купи, заяви в сряда пред журналисти кметът на крайморския град Иван Портних. Така той коментира изявление на депутата от „Продължаваме промяната - Демократична България“ Стела Николова.

Прокуратурата започва проверка за нарушения по казуса с Пловдивския панаир

В писмото си тя съобщава, че Апелативната прокуратура във Варна е започнала разследване срещу Иван Портних за престъпление по служба. Според нея разследването е заради бездействието му с връщането на акциите на Пловдивския панаир на държавата. Николова посочва, че през 2017 г. Общинският съвет в крайморския град гласува акциите на дружеството да бъдат върнати в Министерството на икономиката. Решението не е изпълнено от администрацията. Поради тази причина тя е подала сигнал до прокуратурата.

Кметът на Пловдив: Политици си правят пиар за сметка на Панаира

"Чудесно е, че има започнато разследване по случая, защото така истината ще излезе наяве", посочи в сряда кметът. Той припомни, че казусът с акциите на Варна е стар и настоящата кметска администрация не е продавала нищо на Георги Гергов. Пловдив или държавата могат да получат акциите, ако платят 16 милиона лева, каза Портних. И допълни, че средствата ще се ползват целево за разрешаване на проблема с Дупката в центъра на крайморския град, която може да се превърне в атрактивно място за почивка и изложения. 
Мила Едрева/БТА